A ja z innej beczki
Jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu głośnomówiacego bluetoothowego
Parrot ck3100
Mam z nim problem,
mianowicie podłączając telefon, który zresztą był z nim kiedyś połączony
wyświetla - pamięć pełna,
mimo wyczyszczenia wszystkich kontaktów i połączonych telefonów.
Sposób resetowania jaki znalazłem w necie- czyli trzy przyciski zestawu na raz
- nie pomogły. Odłączenie prądu na 12h -też.
Czy ktoś może niechcący zna rozwiązanie mojego problemu?
BYŁA O1 - 1.9 TDI 110KM BYŁA O2 - 1.9 TDI 140KM 305Nm - by Zaprzal JEST PASSAT B6 - 2.0 TDI CR 140KM
Sposób resetowania jaki znalazłem w necie- czyli trzy przyciski zestawu na raz
1. Trzymasz razem zieloną i czerwoną słuchawkę (na włączonym zapłonie-kilka sekund)
2. Usłyszysz komunikat "Memory Erasing" a nastęnie "Please pair device".
3.Wszystkie dane w tym momencie są wyczyszczone
4. Podajesz hasło 1234 i parujesz z telefonem
5.Jak nie przyjmuje hasła to oznacza że pamięć jest pełna i trzeba usunąć zapamiętane urządzenia.
Mam taki sam zestaw i działa taka procedura.Oprócz tego możesz zaktualizować sobie oprogramowanie do najnowszej wersji(o ile nie masz).Wtedy ''gada'' po naszemu.
Dzięki Krzycho-63 za odzew,
ale czerwony i zielony nie działa
- trzymałem minutę i nic.
Aktualizacji zrobić nie mogę - bo nie widzi lapa
Potrzebuję jakiegoś mocnego resetu
BYŁA O1 - 1.9 TDI 110KM BYŁA O2 - 1.9 TDI 140KM 305Nm - by Zaprzal JEST PASSAT B6 - 2.0 TDI CR 140KM
Miałem ten sam problem. Mniej więcej po roku od założenia Parrot zaczął wyświetlać komunikat "Memory full" i nie parował już telefonu. Okazało się, że powodem było niewłaściwe podłączenie zasilania zestawu - przy wyłączaniu zapłonu nie pokazywał komunikatu "Do widzenia", a tak być powinno. Podjechałem do serwisu, w którym był montowany, bez mrugnięcia okiem szybciutko to poprawili i jest po kłopocie. Gdyby przed montażem uważnie przeczytali instrukcję, to w ogóle by tego problemu nie było. No ale okazuje się, że wiele osób jej nie czyta, bo jak się wygoogla "Parrot CK3100 memory full", to całkiem sporo wątków wylistuje. Dlatego wydaje mi się, że reset to będzie tylko takie leczenie doraźne i po jakimś czasie pamięć zatka się z powrotem.
Dzieny mg1976 ,
jak widać jest trochę parrotowców
W tym co piszesz coś jest,
rok temu przekładałem zestaw z jednej octy do drugiej,
i faktycznie - wcześniej pokazywało do widzenia,
a teraz nie,
Czy u Ciebie teraz po wyłączeniu zapłonu (bez wyjmowania kluczyka) jest możliwość kontynuowania rozmowy,
a jak miałeś złe podłączenie po wyłączeniu zapłonu - rozłączał? mg1976 ale chodzi o zasielanie prądowe - nie podłączenie do radia (mam podpięte w rnsa)?
No kilku nas na pewno jest, bo zestaw sam w sobie jest naprawdę udany.
Jest tak, jak piszesz - teraz po wyłączeniu zapłonu Parrot grzecznie pyta, czy przenieść rozmowę na telefon, a wcześniej po prostu ją natychmiast rwał. I gdzieś wyczytałem, że przy każdym takim niepoprawnym rozłączeniu zatykał sobie jakąś cząstkę pamięci, aż w końcu zatkał ją do końca.
Tak, o ile dobrze pamiętam, to chodzi wyłącznie o wpięcie się z "+" we właściwe źródła zasilania. Zerknij do instrukcji, tam chyba jest to jasno opisane (jeśli jej nie masz, to daj znać - postaram się ją odnaleźć i zeskanować).
Panowie DZIĘKI :diabelski_usmiech mg1976 Twoje wskazówki okazały się 100% trafne.
Po zmianie podłączenia pokazuje "do widzenia" i prosi o przełączenie przy wyłączaniu zapłonu.
Oczywiście - po "pełnej pamięci" - ani śladu
Mam jak kiedyś :szeroki_usmiech Krzycho-63 Dzięki WIELKIE za znalezienie instrukcji
Komentarz